Welcome to The best Marketing services for your Webpage SEO results.

Wat is een SEO-specialist? - Online Marketing Agency

2022.06.22 20:03


Home Diensten Zoekmachine optimalisatie (SEO) Zoekmachine adverteren (SEA) Conversie optimalisatie Affiliate marketing Social media adverteren E-mail marketing Marktplaats adverteren
Zoekmachine optimalisatie (SEO)
Zoekmachine adverteren (SEA)
Conversie optimalisatie
E-books Succesverhalen Klanten Over ons Over ons Het team 12 Podcast 28 Marketingtermen 1129 Vacatures 5 Veelgestelde vragen Partners Blog Contact

SEO-specialist

Betekenis: SEO-specialist

Tegenwoordig is het heel belangrijk om SEO te verwerken op je website als ondernemer. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf sneller gevonden kan worden door potentiële klanten. Een SEO-specialist, ook wel online marketeer of SEO-marketeer genoemd, kan hier voor worden ingezet. Deze persoon zorgt er voor dat het bedrijf zo vindbaar mogelijk is online. Het doel hiervan is de conversie samen met het organische verkeer te verhogen. Deze marketingstrategie wordt ook wel zoekmachinemarketing genoemd.

Voordat we over zoekmachinemarketing vertellen is er een betere vraag , wat doet een SEO-specialist voornamelijk? Werkzaamheden van een SEO-specialist bestaat uit:

Zoekmachine positie verbeteren – Door linkbuilding, goede relevante content , aanbevelingen en technische verbeteringen  Zoekgedrag doelgroep analyseren en zoekwoordrapportages maken – Met Google AdWords en andere tools   SEO- copywriting – Teksten op de website zijn SEO geoptimaliseerd  Meten, analyseren en optimaliseren van de AdWords campagnes via Google Analytics om de conversie te verhogen met nieuwe en relevante bezoekers  Gebruiksvriendelijkheid website verbeteren door te analyseren en nieuwe trends op SEO gebied te volgen 

Zoekmachinemarketing

Search Engine Marketing (SEM) streeft naar het zo hoog mogelijk zichtbaar zijn in de zoekmachine. Hierbij kun je denken aan de zoekmachine Google, Yahoo! of Bing . Een persoon zoekt op bepaalde keywords, zoekwoorden , die relevant kunnen zijn voor jouw product of dienst. Wanneer jouw site SEO geoptimaliseerd is zal je sneller boven aan de resultaten komen te staan zonder er advertentiekosten aan te hoeven besteden. Bezoekers die vanuit deze zoekresultaten komen noemen we organisch verkeer . Search Engine Marketing is vervolgens in twee verschillende termen te verdelen: SEO en SEA.

SEO versus SEA

SEO staat voor Search Engine Optimalization en SEA voor Search Engine Advertising. SEA gaat over zoekmachine adverteren tegen betaling. Deze advertenties komen boven de natuurlijke zoekresultaten zichtbaar, waardoor mensen sneller op de link klikken. Je betaalt per click voor deze advertentie. Dit heet CPC, cost per click of PPC, pay per click. Dus waar SEO zich richt op optimalisatie voor het verhogen van onbetaald verkeer gaat SEA juist in op betaald verkeer. Een SEA-specialist is gefocust op paid search traffic om zoveel mogelijk vertoningen, clicks en conversie te bereiken tegen een zo laag mogelijke prijs per click. Een combinatie van SEO en SEA is het beste voor je online bedrijf.

Categorieën

Affiliatemarketing Conversie optimalisatie Copywriting Corporate identity Direct marketing E-commerce E-mailmarketing Financiële zaken Grafische vormgeving Juridische zaken Klantenservice Marketinganalyse Marketingstrategie Marktonderzoek Mobiele marketing Online advertising Online marketing Out of home Printmarketing Producten en bedrijven Project management Public relations Radio en televisie Retailmarketing Sales Sociale media Technologie en ict Telemarketing Webanalyse Webontwikkeling Zoekmachine adverteren Zoekmachinemarketing Zoekmachineoptimalisatie

Berichtnavigatie

Vorige term: IPv6 Volgende term: Merkattitude (Brand Attitude)

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Auteur: Michelle van den Bos 17 juni 2022 Auteur: Daniël Kuipers 6 juni 2022 Auteur: Daniël Kuipers 6 juni 2022 Auteur: Daniël Kuipers 6 juni 2022 Previous Next

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Victor Mooren Oprichter - Victormooren.nl

De investering van mijn leven op gebied van SEO marketing. De gratis SEO scan die hij aanbood was erg waardevol om na te gaan hoe ik mijn website en content naar het volgende niveau kan tillen. Ik besloot daarom een samenwerking aan te gaan om meer over SEO te leren en dit direct in de praktijk toe te passen. Het verkeer nam elke maand toe en na een aantal maanden kwamen er uiteindelijk ook organische leads binnen. Ik ben super blij met deze investering en zet deze samenwerking voorlopig graag door!

Menno Hansen Creatief Strateeg - Furnuft

Daniel en ik werken nu een paar maandjes samen, op meerdere projecten. En het valt me op hoe natuurlijk dat gaat. Daniel is een bijzonder prettig persoon om mee samen te werken. Hij is vriendelijk, rustig en kundig in zijn vak. Daarnaast is hij enthousiast, niet bang om te delen en altijd op zoek naar de beste oplossing.

Jetta Roozeboom Marketing Specialist - International Health Center

We zijn vorig jaar gaan samenwerken met de Online Marketing Agency. Daniël werkt gestructureerd en houdt goed het overzicht over de werkzaamheden. Hij is zeer communicatief en bovenal enthousiast over wat hij doet. Voor Daniël is het een sport om het beste uit elke website te halen. Dat werkplezier maakt hem voor ons een super fijne partner om mee samen te werken. Heb ik bij een volgende baan ook advies of hulp nodig? Dan klop ik zeker weer aan bij Daniël!

Miles McNair Google Ads Expert - Digital Ads Academy

Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van Daniel en zijn Online Marketing Agency. Kan het aan iedereen aanraden die wil groeien (o.a. aan de hand van SEO).

Dick van der Maas Eigenaar - DeMaes Catering

De samenwerking met Daniël en zijn team bij Online Marketing Agency heb ik als uiterst goed en professioneel ervaren. De kennis en kunde van hem en zijn team op het gebied SEO kan ik elk ander bedrijf aanbevelen. Wij, als cateringbedrijf, zijn nu een stuk beter vindbaar en hebben een hogere conversie via de website. Dank daarvoor!

Arthur Agterberg Communicatie-adviseur - Scholenopdekaart.nl

Daniël heeft een gedegen kennis van SEO, Google-programma’s en Hotjar. Met zijn enthousiasme heeft hij ervoor gezorgd dat de vindbaarheid van scholenopdekaart.nl verbeterd is. Daniël reageert snel en accuraat, is goed in het bijhouden van afspraken in documenten en die dan samen doorlopen. Dus als je iemand zoekt om een website naar een hoger plan te tillen, is Daniël je man.

Angelique Wilms Online Marketeer - Ad Your Service

Daniël is een gepassioneerd SEO-expert. Ik weet zelf al genoeg van SEO, maar Daniël heeft mij met zijn SEO-kennis middels een training nog extra fundering hierin gegeven. Hierom kan ik Daniël zeker aanbevelen als het gaat om SEO.

Liesbeth de Goede Redacteur - De Goede Teksten

Met zijn even brede als diepgaande kennis van online marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) is Daniël zonder overdrijven top of the bill. Ook omdat hij elke stap in het proces en elk resultaat meetbaar maakt. Als opdrachtgever weet je zo precies wat elke geïnvesteerde euro je oplevert. Absolute aanrader dus!

Celine Brattinga Content Marketing - NIZO

Ik werk nu inmiddels een paar maanden met Daniël samen en dat betekent in de praktijk dat we elkaar sowieso 1 keer per week (online) spreken. En elke keer heeft hij weer goede tips en nieuwe ideeën die we in de praktijk zouden kunnen brengen. Daniël denkt met je mee, en met het bedrijf waarvoor ik werk, en hij doorziet waar de uitdagingen liggen. Ik kan Daniël daarom echt aanbevelen!

Robert van El Eigenaar - Nationale Beroepengids

Daniël is een kundige en gepassioneerde Online Marketing en SEO Specialist. Hij is echt een sparringpartner die actief meedenkt en altijd goede ideeën en adviezen heeft. Last but not least is Daniël een heel aardig en sympathiek persoon.

Roel Bleumer Oprichter - Volta Energy

Daniël heeft onze vernieuwde website Volta-Energy.com in samenwerking met zijn partner Leon Katz gebouwd. Hij is zeer betrokken, enthousiast en vakkundig. Sinds de website af is, is Daniël vol bezig gegaan met de online marketing. SEO en SEA zijn termen waarbij Daniël fonkelingen in zijn ogen krijgt. Het enthousiasme waarmee hij de online marketing aanvliegt is 1 op 1 terug te zien in de cijfers. Wij zijn gelukkig nog lang niet klaar met deze samenwerking.

Remco Vonk Coach / Loopbaanadviseur - ReFides Coaching

Daniel is een attente, leergierige en ter zake kundig persoon. Hij werkt met een gestructureerde aanpak en gelooft tegelijkertijd in dromen waarmaken. Ik vind hem prettig in de omgang en hij kan goed omgaan met andere zijn zienswijze en bezwaren. Zijn tips over SEO marketing hebben mij in ieder geval een flink stuk op weg geholpen.”

Leon Katz WordPress expert / WooCommerce Specialist - Ecomresult BV

Zeg je zoekmachine optimalisatie dan zeg je Daniël Kuipers. We werken nu enkele maanden intensief samen met Daniël en dat heeft ertoe geleid dat zowel onze eigen websites als die van onze klanten hard zijn gestegen in Google. Hij werkt zeer pro-actief en is niet bang om zijn mening te geven.

Lilian Struiksma Product Manager - Lassie

Daniël is een echte expert op het gebied van Online Marketing, weet alle ins-en-outs én houdt zijn kennis up-to-date. Hij is creatief in het bedenken van nieuwe mogelijkheden, zeer betrouwbaar, neemt initiatief en zorgt voor structuur. Hij neemt de lead waar nodig en is een kei in het vinden van passende oplossingen. Een samenwerking met Daniel kunnen wij dus ten zeerste aanbevelen.

Nils Kuipers Online Marketing Specialist - Ad Your Service

Wanneer het om SEO gaat schakel ik 9 van 10 keer Daniel in. Hij heeft weet waar het over gaat en is altijd up to date als het om SEO gaat. Altijd prettig samenwerken met Daniel.

Previous Next

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Affiliatemarketing Branding Conversie optimalisatie Copywriting Corporate identity Direct marketing E-commerce E-mailmarketing Financiële zaken Grafische vormgeving Juridische zaken Klantenservice Marketinganalyse Marketingstrategie Marktonderzoek Mobiele marketing Online advertising Online marketing Out of home Printmarketing Producten en bedrijven Project management Public relations Radio en televisie Retailmarketing Sales Sociale media Technologie en ict Telemarketing Webanalyse Webontwikkeling Zoekmachine adverteren Zoekmachinemarketing Zoekmachineoptimalisatie
Blog categorieën
Affiliate marketing (3) Amazon marketing (1) Content marketing (60) Conversie optimalisatie (30) Copywriting (27) E-commerce (12) E-mail marketing (5) Gastblog (3) Google (144) Handleidingen (40) Linkbuilding (15) Marketing (44) NFT (10) OMA (11) Podcast (5) Psychologie (6) Reviews (19) SEA (20) SEO (162) Social media (36) Voice search (3) Webdesign (27) Webstatistieken (56)
Diensten
Zoekmachine optimalisatie (SEO) Zoekmachine adverteren (SEA) Conversie optimalisatie Affiliate marketing Social media adverteren E-mail marketing Online marketing analyse SEO teksten Online marketing second opinion
Advies
Online marketing advies Google advies Social media advies Webdesign advies SEO Scan
Tools
OMA's Wordmerger
Recente blogs
10 vragen aan Michelle van den Bos 17 juni 2022 Zoekopmaak binnen Google Search Console: dit moet je weten 6 juni 2022 In 5 simpele stappen het perfecte redirect overzicht maken 6 juni 2022 Toevoegen en verwijderen van producten aan je winkelmandje meetbaar maken met Google Analytics 4 6 juni 2022 10 vragen aan Shurmick Decaster 30 mei 2022
Webdesign
Webdesign Apeldoorn Webdesign Arnhem Webdesign Ede Webdesign Wageningen
SEO
SEO Apeldoorn SEO Amersfoort SEO Arnhem SEO Barneveld SEO Deventer SEO Ede SEO Nijmegen SEO Utrecht SEO Veenendaal SEO Wageningen
Contact
Online Marketing Agency B.V. Dieselstraat 1 6716 BC Ede +31 85 016 3286 [email protected]
Online marketing bureau
Online marketing bureau Arnhem Online marketing bureau Duiven Online marketing bureau Ede Online marketing bureau Veenendaal Online marketing bureau Zevenaar Online marketing bureau Wageningen Online marketing bureau Leersum Online marketing bureau Lunteren Online marketing bureau Barneveld Online marketing bureau Amersfoort Online marketing bureau Elst Online marketing bureau Bennekom Online marketing bureau Renkum Online marketing bureau Oosterbeek Online marketing bureau Doorwerth Online marketing bureau Soest Online marketing bureau Zeist Online marketing bureau Apeldoorn Online marketing bureau Nijkerk Online marketing bureau Deventer Online marketing bureau Nijmegen Online marketing bureau Utrecht

Alle rechten voorbehouden © 2022 - Online Marketing Agency

Algemene voorwaarden | Privacybeleid

[class^="wpforms-"] [class^= wpforms- ] [class^="wpforms-"] [class^= wpforms- ] [Inclusief kortingscode] [Inclusief kortingscode]