Welcome to The best Marketing services for your Webpage SEO results.

Wat betekent SEO? | Begrippenlijst Online Marketing

2022.06.22 20:03


Online Academie Website-analyse SERP snippet preview tool Home Over SEO SEO-trainingen SEO begrippenlijst SEO-tips Contact Zoek Menu Menu

SEO

U bevindt zich hier: Home 1 / Begrippenlijst SEO & Online Marketing 2 / SEO

Wat is de betekenis van SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. In goed Nederlands is de betekenis van deze afkorting ‘ zoekmachine-optimalisatie ‘ . Daaruit kun je al behoorlijk opmaken wat het inhoudt.

Mijn definitie van SEO is:

SEO is het verbeteren van onderdelen van je website, om het de zoekmachines makkelijker te maken om te begrijpen waar je website dan wel webpagina over gaat.

Hoger in de organische zoekresultaten

Bij SEO draait het om hogere posities krijgen in de organische zoekresultaten . Waar vroeger nog wel eens verder gezocht wordt dan pagina 1 van Google, geldt tegenwoordig vrijwel alleen pagina 1 nog. Dus is de focus om in ieder geval in de top 10 te komen. Op iedere zoekresultatenpagina (SERP)  staan normaliter 10 organische zoekresultaten en hoe hoger je daarin staat, hoe meer klikken er over het algemeen naar jouw webpagina zullen volgen.

Hoe het werkt

Een complete uitleg over hoe SEO werkt vind je in ‘ Wat is SEO en hoe werkt het? ‘

Alleen Google?

Gaat SEO dan alleen over Google? Feitelijk wel. Als je het helemaal puik doet, houd je ook de andere zoekmachines bij, maar met meer dan 90% marktaandeel is Google veruit de grootste zoekmachine in Nederland en spelen de andere zoekmachines nauwelijks een rol van betekenis. Heel zwart-wit gesteld leveren de andere zoekmachines je maar een paar broodkruimels op, terwijl je van Google een week brood kunt eten. Een SEO-professional zal zich dus in eerste instantie vooral op Google focussen. Dat levert je sneller meer klanten op.

Hoger in Google=meer klikken=meer klanten

Kort gezegd betekent hoger in Google meer klikken naar jouw webpagina en meer klikken moet resulteren in meer klanten. De eerste 5 posities in Google leveren gemiddeld zo ongeveer 75% van de klikken op:

Optimaliseren kan pas als je wat hebt gemaakt

Heel strikt genomen kun je pas iets optimaliseren wanneer je wat hebt gemaakt. Optimaliseren betekent ‘verbeteren’ en iets dat er niet is kun je niet verbeteren. Echt SEO toepassen doe je dus ook pas wanneer je website online staat. Toch begint de zoekmachine-optimalisatie al voor je aan jouw website begint.

Zoekmachine-optimalisatie begint al voor je aan jouw website begint

Een website neerzetten zonder voorbereidingen te hebben getroffen voor SEO, is als een huis bouwen zonder de interne infrastructuur te hebben bepald (elektriciteit, leidingen ). Je bent niet voorbereid op de toekomst en moet achteraf nog alles gaan aanpassen, zodat je optimaal kunt wonen. Ook voor SEO leg je een basis voordat je jouw website laat bouwen. Dat begint sowieso met goed zoektermenonderzoek .

SEO is complex

Hoewel SEO in basis eenvoudig uit te leggen is, is het complexe materie die je niet zomaar beheerst. De basis leg je zelf, met goede voorbereiding, na lancering van je website is het goed werken aan verschillende onderdelen van SEO. Door je er goed in te verdiepen, kun je dat zelf uiteindelijk doen, of je schakelt een SEO-specialist in.

Terug naar Begrippenlijst

Begrippenlijst

Certificaten

Google Beoordelingen 4.7 Letterzaken - Online Marketing Bureau 4.7 × Astrid van de Nieuwenhof 14:26 08 Jan 18 Ik was zelf begonnen aan de teksten voor mijn website. Lukte op zich prima, maar liep toch vast op een aantal punten. Nathan begreep aan de telefoon al wat ik wilde. Samen besloten om een ochtend af te spreken. Een ochtend actief zelf aan de slag met mijn teksten met de hulp van Nathan. Met zijn kritische blik, humor en inlevingsvermogen in mijn doelgroep, maar ook mij mijn eigen keuzes laten maken gekomen tot goede teksten waar ik helemaal achter sta. Judith van Royen 21:35 20 Dec 17 Eindelijk gevonden wat ik zocht. Nu kan ik ook weer mijn klanten verwijzen naar Google om een review te plaatsen. Dankjewel :-) Rene Arntz 13:26 23 Aug 17 Even terug volgde ik de cursus over Yoast Pluggin bij Nathan. Hij is bevlogen, enthousiast en heeft veel kennis van zaken. Aangezien ik een beginner ben op dit gebied heb ik hem een aantal keer moeten vragen om het NOG een keer (en dan in het Nederlands) uit te leggen. Dat doet hij dan, net zo lang tot je het snapt. Met veel geduld. Waar SEO en Yoast voor mij allemaal ??? was merk ik dat ik nu resultaten begin te zien van de aanpassingen die ik, dankzij Nathan, heb kunnen invoeren. Waarom dan niet 5 *? De inhoud van wat hij verteld is zonder meer goed, hij kan nog wat aandacht besteden aan het omgaan met de groep die hij lesgeeft en de dynamiek. Verder is hij een topper. Priscilla B 17:07 12 Sep 17 De door mij bestelde artikelen werden binnen 2 dagen afgeleverd.Echter, de meegeleverde popnageltang was van slechte kwaliteit en weigerde snel dienst.Na te hebben gereclameerd werd ik binnen een dag voor het volledige bedrag gecrediteerd zonder vragen en met gemeende excuses."Vloerglijders" is een professioneel betrouwbaar bedrijf en hun vloerglijders zijn TOP. !Wim StoelingaRijswijk Zh Robie ten Bloemendal 09:42 15 Nov 17 Nathan is een topper in zijn vakgebied. Veel geleerd over de do's en dont's op gebied van SEO. Bekijk alle beoordelingen

Google SERP snippet preview tool

Zoekmachine-optimalisatie

SEO-cursussen

Colofon

Contact

Barbiershoeve 269
7326 DE Apeldoorn

055 70 09 716

nathan@optimusonline.nl

© Optimus Online et al | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Website onderhoud: Lamper Design Facebook Twitter LinkedIn Youtube Scroll naar bovenzijde Optimus Online